07.06.2011

Anniskelun rajoittamisesta

Eduskunnassa on lakialoitteiden tekijöillä nyt upea momentum. Keskusteltavaa ei juuri muutoin ole, joten tehdyt aloitteet tulevat kuin syöttönä lapaan.

Päivän listalla oli kaksi aloitetta, joista alkoholin anniskelun rajoittaminen herätti pitkän keskustelun.

Aloitteessa esitettiin, että alkoholin anniskelu loppuisi jo klo 1.30 ja anniskelulupaa ei annettaisi lapsille tai nuorille tarkoitettuihin paikkoihin, eikä myöskään urheilutapahtumiin tai tilaisuuksiin jotka on suunnattu perheille. Lisäksi anniskelulupa voitaisiin jättää myöntämättä jos sitä haetaan työpaikkaruokailuun tai paikkaan jonka ympäristölle anniskelu voi aiheuttaa ongelmia.

Edustaja Väätäinen totesi keskustelussa, että kun hän teki samaisen aloitteen viime kaudella, ei salissa ollut ristin sielua kuuntelemassa.

Itse suhtaudun rajoitusten lisäämiseen skeptisesti, mutta kun meillä on myös kokemuksia rajoitusten toimivuudesta – esim. siitä miten viime vuosina laajentuneet tupakointikiellot ovat helpottaneet monien elämää – voisin antaa tukeni sille, että anniskelua rajoitettaisiin paikoissa, jotka ovat ensisijaisesti suunnattu lapsille, kuten huvipuistoissa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram