08.06.2011

Nyt olisi otollinen hetki keskustella lasten ja nuorten hyvinvoinnista

Viime eduskuntakauden uutuus oli valtioneuvoston työtä ohjaava Lapsi- ja nuorisopoliittinen kehittämisohjelma (Lanuke), joka pohjaa Nuorisolakiin.

Ohjelman toimeenpanon ja toteutuksen vuosittainen arviointi on laissa määritelty Nuorisoasiain neuvottelukunnalle (Nuora), jonka puheenjohtajana olen viime kauden päässyt työskentelemään.

Kehittämisohjelman tavoite on ollut vaikuttaa laaja-alaisesti eri toimijatahoihin, sekä nostaa esiin lapsia ja nuoria koskevia kehittämiskohteita. Ohjelma työkaluna on osoittautunut tarpeelliseksi ja seuraavan ohjelman valmistelu alkoi tänään OKM:n järjestämällä seminaarilla. Ohjelmatyön valmistelua tehdään vuorovaikutteisesti eri toimijatahojen kanssa ja mukaan pääsee ottamalla yhteyttä OKM:n Georg Henrik Wredeen tai Liisa Sahiin.

Ylen uutisartikkeli ohjelman valmistelusta löytyy täältä

Yksi saavuttamattomaksi jäänyt tavoite edellisellä kaudella oli, että lasten ja nuorten asioista voitaisiin käydä keskustelua myös eduskunnassa – esimerkiksi juuri Lanuken arviointien pohjalta.

Myöhäistä ei toki ole vieläkään. Nyt kun loppuarviointi on valmistunut ja uudella eduskunnalla on kohtalaisen väljä työrytmi, olisi varsin sopiva hetki sille, että eduskunta kävisi ajankohtaiskeskustelua lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Jätimme useiden kymmenien edustajien voimin tiistaina puhemiesneuvostolle aiheesta aloitteen. Toivotaan, että keskustelulle löytyisi aikaa ja tahtoa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram