04.03.2012

Kuntakuulemiskierrokset verkossa

Aurinkoista kevätpäivää voi tietysti viettää monellakin tavalla. Pistin kormaa haudutellessani taustaviihdykkeeksi soimaan valtiovarainministeriön kuntakuulemisia.

Vaikka kuulemiskierrosta on kovasti kritisoitu, osoittaa se ainakin videointien perustella tarpeellisuutensa. Alueilla on eroja ja erityispiirteiden osalta parhaita asiantuntijoita ovat alueiden asukkaat ja edustajat. On myös tärkeää, että alueita koskeviin yksityiskohtaisiin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastauksia suoraan ministeriltä ja asiantuntijoilta.

Anti on ollut myös kulttuurillisesti mielenkiintoista. Avajaistilaisuuden häkellyttävä Outojoki -kvintetti kannattaa pistää korvan taakse. Chick Corean ohella he veikeilivät tilaisuuden henkeen sopivasti Angry Birds -musisoinnilla.

Alueilta on kuultu myös kiintoisia tarinoita. Toistaiseksi katsomieni pätkien hersyvimmät naurut yleisöltä kirvoitti Valtimon Pentti Kemppinen, joka kertoi kuntansa vauraudesta verrattuna naapureihin – esimerkiksi Rautavaara on kuulemma ollut niin köyhä, ettei heillä ollut edes omaa käkeä, vaan Valtimon käki on käynyt myös Rautavaaran puolella kukkumassa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram