06.07.2012

Kypsymistä ja hellettä

Kesän helteet kypsyttävät paitsi marjoja, myös europäätöksiä. Paineet ovat kovat ja ratkaisuja odotetaan lähi viikoilta. Eduskunta on hälytysvalmiudessa ja suuri valiokunta kokoontuu vähintään viikottain kuulemaan ja kommentoimaan tilannetta.

Samaan aikaan katseet ovat jo kääntymässä kohti kriisin jälkeistä aikaa. Joko on aika puhua suoraan f-sanalla? Itse olen sitä mieltä, että keskustelun aika ei ole nyt kriisin keskellä, vaan liittovaltiokeskustelu tulee käydä, kun tasapaino on löytynyt ja euron tilanne on saatu rauhoittumaan ja Eurooppa takaisin talouden kasvu-uralle.

Kaikkien jäsenmaiden on nyt kuitenkin skarpattava oman taloutensa ja kilpailukykynsä parantamiseksi. Tässä auttavat jo nyt tiukentuneet pelisäännöt. Suomen etuja voidaan parhaiten ajaa siten, että pidämme oman maamme kunnossa ja samaan aikaan taistelemme muiden muassa euron pelastamiseksi. Helppoa tietä ei ole, eikä irtopisteistä ole pitkällä aikavälillä hyötyä.

Myös pankkien osalta on tarkistettava pelisääntöjä. On pystyttävä luomaan järjestelmä, joka antaa suojaa kriiseihin ilman, että joudutaan menemään veronmaksajien kukkarolle.


Nurmijärven mansikkatiloilla herkut ovat jo kypsyneet. Itse kävin tänään Uudenkylän luomupellolla itsepoiminnassa. Suosittelen lämpimästi!

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram