04.08.2012

Kamalan ihana kaali!

On taas perinteisen kaalipataähkyn aika. Kaali on ruokalaji, joka jakaa porukoita – ei ehkä niin pahasti kuin homejuusto, mutta turhan moni arkailee kaalin käyttöä.

Kaalin syönti on laskenut vuosi vuodelta ja nykyään sitä nautitaan keskimäärin kolme kiloa henkeä kohti vuodessa. Itse tunnustan kyllä jo tänäkin vuonna syöneeni jonkun toisenkin osuudesta. Kolme kiloa on kohtalaisen vähän, jos vertaa esimerkiksi porkkanaan, jota syödään noin 8,5kg vuodessa.

Kaali on vihannes joka sopii mainiosti trendikkäisiin ruokavillityksiin – karppaukseen ja keventämiseen ja sitä on kohtalaisen helppo saada lähiruokana ja luomunakin. Kaalissa on paljon muitakin hyviä puolia – se on erittäin edullinen, vitamiinipitoinen, kuitupitoinen, hyvin säilyvä, siinä on terveyttä edistäviä flavonoideja ja se parantaa elimistön puolustuskykyä – niin ja sanotaanpa sitä ilmastoystävälliseksikin 🙂

Omia heikkouksiani ovat kaalipata ja kääryleet. Niiden ongelma on se, että niitä syö aina ahneuksissaan liian kuumina ja liikaa.

Tämän päivän ansan tein itselleni intialaiseen malliin. Kuva ei ehkä imartele – mutta makuasioista ei kannata kiistellä.

Seesamöljy lämpimäksi padassa. Mausteet öljyyn avautumaan – itse käytin juustokuminaa, sinapinsiemeniä, inkivääriä, curryä, kanelia, kurkumaa ja jotain masalaseosta. Vihannekset kuullotettavaksi: sipulia, kaalia, porkkanoita ja kukkakaalia. Lisäksi soijaa ja osterikastiketta tms. makeaa sekä kokoosmaitoa. Haudutus ja makujen tarkistus. Mutustelin teriyakikanan ja riisin kera lisukkeena, mutta halutessaan kanan tai jauhelihan sekä riisin olisi toki voinut miksata myös padan joukkoon.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram