21.10.2012

Kyllä uudelle teknologialle!

Julkisen hallinnon tarjoamissa palveluissa on pystyttävä hyödyntämää modernia teknologiaa aiempaa paremmin.

Ministerimme Henna on tehnyt tämän asian suhteen sinnikkäästi töitä ja toivottavaa on, että keskiviikkona julkistetun julkisen hallinnon ICT-strategian myötä miljardiluokan farssit IT-hankkeissa jäävät historiaan, ja julkinen hallinto saadaan tälle vuosituhannelle. Ehdotuksessa tunnustetaan, että Suomesta löytyy vielä paljon palveluja, joita voitaisiin sähköistää. Esimerkeiksi nostetaan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä opetus.

Toivon todella, että nyt ICT:n hyödyntämisessä kaikessa julkisessa toiminnassa päästään vauhdilla eteenpäin. Yksityisellä puolella teknologia on perusedellytys, ja käytännössä koko muu yhteiskunta elää digitaalista aikaa. Esimerkiksi potilastietojärjestelmät pitäisi laittaa vihdoin kuntoon niin, että jokaisen olisi mahdollista tarkastella omia tietojaan, uusia reseptejä ja hoitaa ajanvaraukset kotoa käsin. Jo tällä olisi suuri vaikutus ihmisten arkeen.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram