01.03.2013

Teollisuus sai ansaitsemansa huomion

Hallitus antoi puoliväli-istunnossaan selkeitä toimeksiantoja talouskasvua vahvistaviksi toimiksi. Puoliväli-istunnon monet linjaukset korostavat vientisektorin kilpailukyvyn merkitystä.

Hallitus kertoi välttävänsä kaikissa päätöksissään teollisuudelle aiheutuvia lisäkustannuksia tai sääntelyä. Tämä on erittäin perusteltua ja hallitukselta merkittävä linjanveto. Verouudistus on tärkeä, mutta myös rikkidirektiivistä aiheutuvien kustannusten kompensaatio on merkittävä kirjaus kilpailukyvyn ja työpaikkojen kannalta.

Hallituksen kirjaus verouudistuksesta on selkeä signaali siitä, että kehysriihessä aiotaan edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja sitä kautta suomalaisia työpaikkoja. 1990-luvun laman aikaan sovittiin merkittävistä uudistuksista Suomen yritysverojärjestelmään. Nyt on vastaava tarve ja tahto tehdä työllisyyttä ja kasvua tukevia uudistuksia.

Yritysten rahoituksen toimivuuden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Hallitus sitoutui valmistelemaan esityksiä, joilla yritysten rahoitusmahdollisuuksia kehitetään. Varsinkin siemen- ja kasvuvaiheen yritysten tarpeita huomioidaan erityisten rahastojen kautta.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram