17.01.2014

Pakkoliitokset ovat viimeinen keino ja monen lukon takana

Lehdistötiedote
17.1.2014
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen Mäkelä: Pakkoliitokset ovat viimeinen keino ja monen lukon takana

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja Kokoomuksen kunnallis- ja aluepoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Outi Mäkelä on tyytyväinen, että hallitus pääsi sopuun kuntarakennelain täydennyksestä. ”Hallitus ei kaapannut valtaa kuntapäättäjiltä tai luonut pakkoliitosautomaattia. Sen sijaan kuntalaisia kuunnellaan aiempaa tarkemmin, koska pakkoliitokset on esityksessä sidottu enemmistön tahtoon”, Mäkelä sanoo.

Mäkelä pitää hallituksen päättämiä kriteereitä tiukkoina, mutta perusteltuina. ”Tiukat kriteerit osoittavat, että valtioneuvosto voi käyttää toimivaltaansa vain, jos kunnat ovat aidosti kasvaneet yhteen. Esimerkiksi yhteinen työssäkäyntialue ei vielä muodosta perustetta erityisen kuntajakoselvityksen asettamiselle”, Mäkelä jatkaa. Hänen mukaansa pakkoliitokset voisivat tulla kyseeseen vain, jos erityisen painavat syyt niin vaativat eikä mitään muuta ratkaisua ole löydettävissä.

”Suurin osa kunnista etsii aktiivisesti omalle alueelleen parhaita ratkaisuja käynnissä olevissa kuntaliitosselvityksissä ympäri Suomen”, Mäkelä muistuttaa ja jatkaa:” Nyt on tärkeää perehtyä lakiluonnokseen, kuulla kuntia lausuntokierroksella ja näiden jälkeen muodostaa kanta lopullista lakiesitystä varten.”

Lisätietoja:
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Outi Mäkelä
050 5122877

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram