06.04.2014

Kokoomuksen Mäkelä: Suomea ei rakenneta puolivillaisin heitoin, Sipilä!

Kokoomuksen Mäkelä: Suomea ei rakenneta puolivillaisin heitoin, Sipilä!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä peräänkuuluttaa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilältä Keskustan vaihtoehdon konkretisointia. ”On vaikea käydä järkevää ajatuksenvaihtoa, kun keskustan linja pyörii kuin tuuliviiri. Sipilä sanoo yhtä, mutta keskusta tekee toista”, Mäkelä sanoo.

Mäkelä muistuttaa, että Sipilä on monesti vaatinut valtion hyvinvointimenojen leikkausta vuoden 2009 tasolle, koska tähän tasoon on Sipilän näkemyksen mukaan varaa. ”Nyt kun hallitus on tehnyt tähän suuntaan vieviä päätöksiä, keskustan johto kritisoi näiden ratkaisujen yksityiskohtia”, Mäkelä kummeksuu.

Mäkelä ihmettelee, miten keskusta itse tekisi puheenjohtaja Sipilän vaatimat lisäsäästöt valtion budjettiin. Sipilä on useassa eri haastattelussa esittänyt, että seuraavan kuuden vuoden aikana budjettiin pitäisi tehdä 8 miljardin suuruiset menoleikkaukset.

”Odotamme, että keskusta tuo omat yli viiden miljardin lisäsäästöehdotuksensa keskusteluun ensi tiistaina, kun eduskunta keskustelee hallituksen 2,7 miljardin euron sopeutuspaketista, jotta vaihtoehdoista voidaan käydä keskustelua”, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan ei riitä, että Sipilä luettelee, miten hän yksin asioista päättäessään tekisi leikkaukset toisin, sillä Sipilän lanseeraama julkisen talouden kuuri on armoton hallituksen linjaan verrattuna. ”Sipilän pitäisikin kertoa, mistä hän leikkaisi koko hallituskauden aikana tehtyjen sopeutuspäätösten päälle vielä lähes saman verran lisää”, Mäkelä muistuttaa.

”Esitysten takana pitää pystyä seisomaan loppuun asti. Luottamusta yhteisten asioiden hoitoon tai suomalaisten tulevaisuudenuskoon eivät lisää puolivillaiset puheenvuorot ja harkitsemattomat heitot”, Mäkelä päättää.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram