28.01.2015

Kasvulle pitää antaa mahdollisuuksia

Eilinen EK:n paneeli osoitti, että puolueissa on eroja. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä tulevaisuuden kannalta on kasvu ja miten maamme saadaan kääntymään oikeaan suuntaan. Velkaelvytyksen tie ei ole tuottanut tulosta. Kasvua ei ole syntynyt, vaikka velkamäärä on vuodesta 2009 tuplaantunut. On aika uskaltautua uudistamaan yhteiskuntaa ja sen rakenteita.

Kasvu tapahtuu yrityksissä. On huolehdittava siitä, että yrityksillä on toimintaympäristö, jossa kasvu, työllistäminen ja investoinnit ovat mahdollisia. On myös pystyttävä pitämään yhteiskunta rakenteellisesti riittävän kevyenä ja joustavana, sillä sen pyörittämisen rahoittaa myös lopulta yksityinen sektori.

Yksi keskeinen tekijä kasvun aikaansaamiseksi on verotus. Oikein käytettynä verotus antaa huikean vipuvarren kasvulle. Ainoana puheenjohtajista verojen madaltamista eilisessä paneelissa esitti Alex.

Suomi tarvitsee nyt myös liikettä ja valintoja. Konsensukseen perustuvalta päätöksenteolta on voitava vaatia tulosvastuuta. Vesitettyjen kompromissien kautta emme pääse eteenpäin.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram