21.02.2015

Vähemmän ikäsyrjintää, enemmän työelämää

Tiedote 21.2.2015

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen vaativat ikääntyneiden työntekijöiden parempaa huomioimista työelämässä ja sen ulkopuolella.

”Ikäsyrjintä on väärin. Meidän on tuettava työntekijöiden mahdollisuuksia jatkaa työelämässä ja toisaalta tarvittaessa löytää uusi työpaikka. Kokeneet työntekijät ovat resurssi, heidän tietojaan ja taitojaan ei saa päästää karkuun”, Mäkelä ja Virolainen kommentoivat.

”Suomi voi menestyä vain työtä tekemällä. Jotta töitä voi tehdä, on työpaikan ja työntekijän kohdattava. TE-toimistojen palveluvalikoimaan on saatava erityisiä ikäkannustimia ja ikäosaamista. Esimerkiksi tulospalkkio pitkäaikaistyöttömän työllistämisestä olisi oikeanlainen suunta. Kokeneille työntekijöille on siis oltava omat osaavat, laadukkaat ja räätälöidyt palvelut. Ulkopuolisten kumppanien käyttäminen korkeakoulutettujen työnhaussa on hieno esimerkki kohdennetun palvelun toiminnasta.”

TE-toimistoissa uusia toimintamalleja parhaillaan kehitetään ja testataan. Kumppaneita ei palkita suorittamisen, vaan tulosten perusteella, mikä toivottavasti johtaa entistä parempaan työllistymiseen. Pitkäaikaistyöttömyys on erityisesti uransa loppuvaiheessa olevien ongelma.

”Pitää olla myös kannustimia pitää työntekijöitä töissä. Työurat eivät pitene, jos työnantajat eivät pidä töissä.”

”Työpaikat ovat erilaisia ja työntekijät ovat erilaisia, joten tarvitsemme erilaisia keinoja ikäjohtamiseen. Varmaa on kuitenkin se, että hyvälle ikäjohtamiselle on työpaikoillamme suuri tilaus”, edustajat päättävät.

Lisätietoja: Kansanedustaja Outi Mäkelä, puh. 050 5122 877 Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen, puh. 050 512 1941

 

 

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram