13.04.2015

Kokoomuksen Mäkelä: Keskusta on eläkeläisen kukkarolla

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä ihmettelee viime viikolla Suomenmaassa julkaistua kirjoitusta, jossa Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko kehuskelee, ettei Keskusta ole leikkaamassa eläkkeitä.

– Keskusta hämää eläkeläisiä kauniilla puheillaan indeksikorotuksista, mutta äänestäjän on syytä nyt lukea tarkkaan mitä sanotaan. Veropoliittisessa linjauksessaan Keskusta ehdottaa työtulovähennyksen korottamista 450 miljoonalla eurolla. Vähennys tehdään palkkatulosta, muttei eläketulosta, Mäkelä sanoo.

Tämä ratkaisu tarkoittaisi sitä, että palkansaajien ja eläkeläisten eriarvoinen kohtelu verotuksessa kärjistyisi, kun palkansaajat saisivat korotuksen sellaiseen verovähennykseen, joka ei koske eläketuloa. Ratkaisusta hyötyisivät siis työssä olevat, mutta työnsä jo tehneet työeläkkeen saajat jäisivät tämän kevennyksen ulkopuolelle. Keskustan verolinja kohtelee näin ollen eläkeläisiä epäoikeudenmukaisesti ja syrjivästi suhteessa palkansaajiin.

– Keskusta ei veroehdotuksessaan tekisi minkäänlaista korjausta valtion tuloveroasteikkoon. Ei myöskään ns. inflaatiokorjausta. Näin ollen Keskusta kaiken lisäksi kiristää kaikkien valtion tuloveroa maksavien työeläkeläisten verotusta, kun eläkkeet nousevat TEL-indeksin mukaisesti, Mäkelä selventää.

Kirjoituksessaan Saarikko myös kyseenalaistaa aiheettomasti Kokoomuksen verolinjausten oikeudenmukaisuuden.

– Kokoomuksen veronkevennykset ulottuvat kaikkiin tuloluokkiin. Me haluamme keventää työn verotusta kaikilta ahkeruuden kannustamiseksi, sekä myös eläkeläisiltä ostovoiman turvaamiseksi, toisin kuin esimerkiksi Keskusta, Mäkelä toteaa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram