14.08.2015

Sote-selvitys on hyvä keskustelun avaus

Tiedote 14.8.2015

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja kansanedustaja Outi Mäkelä näkee tänään julkaistun sote-selvityshenkilötyöryhmän raportin hyvänä keskustelun avauksena.

”Hienoa että vihdoin saatiin lisää tietoa sote-keskusteluun. Nyt kaivataan kuitenkin myös virkamiestyönä tehtyjä jatkoselvityksiä ja vaikuttavuusarviointeja sekä asiantuntijakuulemisia poliittisen päätöksenteon pohjaksi. Ilman tietoa ja faktoja ei voida luoda parasta mahdollista sote-mallia”, Mäkelä muistuttaa.

”Suomen tulevaisuuden kannalta merkittävää sote-uudistusta tehdessä on pidettävä kirkkaana mielessä uudistuksen tavoitteet: ihmisten on päästävä sujuvasti hoitoon ilman pitkää jonotusta, palveluiden laatuun on panostettava ja laatua on voitava mitata, lisäksi uudistuksen on ehdottomasti täytettävä sille asetettu kestävyysvajevaikutus. Tehtävä ei missään nimessä tule olemaan helppo tai yksinkertainen.”

Kokoomus on sitoutunut sote-uudistuksen tekemiseen. Puolue haluaa että uudistuksella laajennetaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden valinnanvapautta.

”Ihmisille on annettava paremmat mahdollisuudet päättää omasta hoidostaan. Vapaus valita mistä palvelunsa hankkii on perusta nykyaikaiselle asiakaslähtöiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle”, Mäkelä päättää.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram