09.11.2015

Sinikka Nikanderilta cosplay-puku Linnan juhliin

Tiedote
9.11.2015

Linnan juhlien kauneimpien pukujen tekijänä tunnettu tekstiiliartesaani Sinikka Nikander valmistaa tänä vuonna cosplaysta inspiraatiota ammentavan puvun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Nikanderin pukuja on usein pidetty linnan kauneimpina ja tyylikkäimpinä ja niitä on nähty mm. Tanja Karpelan yllä.

Cosplay on käsityö- ja esiintymisharrastus, jossa harrastajat valmistavat asukokonaisuuksia, joiden mallina käytetään hahmoja elokuvista, tv-sarjoista, piirretyistä, sarjakuvista tai videopeleistä. Harrastus on saanut tänä syksynä aiempaa enemmän näkyvyyttä marraskuussa ensimmäistä kertaa järjestettävän cosplayn suomenmestaruuskilpailun johdosta.

Cosplayn hengessä suunnitellun Lumikuningattaren puvun saa ylleen kansanedustaja Outi Mäkelä, jonka Nikander on pukenut linnan juhliin jo neljänä vuonna.

–Puvun materiaali on jäänsinistä silkkiä, jonka pintaan on käsin maalaamalla ja huovuttamalla tehty moniulotteista pintaa, Nikander kertoo.

Nikander suunnittelee ja valmistaa usein satumaisia ja mielikuvituksekkaita asukokonaisuuksia.

–On ihanaa, että tekijälle voi antaa vapaat kädet ja luottaa siihen, että lopputulos on upea. Sinikka tekee kaiken puvusta kampaukseen ja meikkiin. Tällaiset tekijät ovat todellisia taiteilijoita, Mäkelä kiittelee.

helmaYksityiskohta valmisteilla olevasta puvusta.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram