08.04.2016

Mäkelä ja Lauslahti vaativat selkeyttää nastarenkaiden käyttöön

Kokoomuskansanedustajat Outi Mäkelä ja Sanna Lauslahti peräänkuuluttavat selkeyttä nastarenkaiden käytöstä annettuun asetukseen. Nykyisen asetuksen mukaan nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäistä seuraavan viikon jälkeiseen maanantaihin asti, riippuen siitä, kumpi ajankohta on myöhäisempi. Talvirenkaita on käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun, eli nastarenkailla voi säiden vaatiessa ajaa vielä talvirenkaiden käyttöpakon päätyttyäkin.

–Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, ja siksi vaihtelee myös nastarenkaiden käyttöajan kesto. Yhdessä vuosittain muuttuvien sääolosuhteiden kanssa tästä aiheutuu paljon epäselvyyttä, Mäkelä kommentoi.

Pääsiäiseen sidottua ajan määrettä on usein perusteltu sillä, että se antaa mahdollisuuden liikkua turvallisesti pääsiäisen meno- ja paluuliikenteessä. Edustajat ehdottavatkin, että nastarenkaiden käytölle asetettaisi yksiselitteinen päivämäärä, 30.4.

–Selkeintä olisi, että nastarenkaita saisi käyttää huhtikuun loppuun asti. Näin taattaisiin myös se, että pääsiäisen meno- ja paluuliikenne sujuisi varmasti turvallisilla renkailla, Lauslahti sanoo.

Nastarenkaiden käyttöajasta tekemässään toimenpidealoitteessa edustajat vetoavat hyvän hallintotavan mukaiseen lainsäädännön ja hallinnon selkeyteen.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram