17.09.2011

Kuntauudistukseen valmistautuminen alkoi Uudellamaalla

Uudenmaan Kokoomusvaikuttajat kokoontuivat lauantaina Espoon kaupungintalolle keskustelemaan kuntauudistuksesta ja metropolipolitiikasta.

Ilma on vielä sakeanaan kysymysmerkkejä, mutta yksi kerrallaan niihin on löydettävissä vastauksia. Uudistuksen tarve on selvä. Kuntakartta on vanhentunut eikä kaikin osin vastaa tarkoitusta. Huoltosuhteen raju muutos ei säästä ainuttakaan aluetta.

Kuntien tulee olla riittävän vahvoja ja elinvoimaisia asukaspohjaltaan ja palveluiltaan. Kuntarakenteen myötä myös rahoitusjärjestelmää ja palveluita on uudistettava.

Vaikka moni asia on vielä auki, on asenneilmasto muuttumassa uudistusmyönteiseen suuntaan. Meillä on isänmaallinen velvollisuus muokata Suomi kuntoon. Ministeriön karttaharjoituksia ei ole tarvetta odotella toimettomana. Uudistukset tuovat mahdollisuuksia, joihin kannattaa tarttua viipymättä. Pelkoja ja epäluuloja voi hälventää esimerkiksi tutustumalla Lohjan ja Raaseporin alueilla toteutettuihin ja toteutumassa oleviin muutoksiin.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram