21.01.2012

Papin aamen tuo verovähennyksiä?

Yle uutisoi sivuillaan veronmaksajien keskusliiton näkemyksestä, jonka mukaan avioliitolla on liian suuri merkitys verovähennysten saamiseksi. Avoliitossa olevat parit eivät siis voi hyödyntää samoja verovähennyksiä kuin avoliitossa olevat pariskunnat.

Tilastokeskuksen mukaan useampi kuin joka viides suomalaispariskunta elää avoliitossa. Verottajan silmissä avoparit eivät kuitenkaan täytä perheen kriteereitä, ellei parilla ole yhteisiä lapsia. Lapsettomat avoparit eivät siis myöskään saa samoja verovähennyksiä kuin avioliitossa elävät.

Veronmaksajain keskusliitossa verottajan linjaa pidetään turhankin tiukkana.

Mielestäni tässä on epäkohta, jonka suhteen olisi syytä siirtyä nykyaikaan. Jätin asiasta kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi.

Keskustelua aiheesta voi käydä esimerkiksi Verkkouutisten nettisivuilla

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram