16.03.2012

Eduskuntaan lisää lähiruokaa ja luomua, sekä ruoan alkuperä näkyviin

Luovutimme tänään Lenita Toivakan kanssa vetoomuksen lähi- ja luomuruoan puolesta eduskunnassa ravintolapäällikkö Ulla Kuparille ja Fazer Amican operaatiopäällikkö Ritva Junnilalle.

Ruoka, sen laatu ja alkuperä kiinnostavat entistä useampia. Lisääntyneen tietoisuuden myötä lähi- ja luomuruoan kysyntä on kasvanut. Ongelmia kuitenkin riittää: ruoan tuottajista on pulaa, jakeluketju takkuilee ja hinnat ovat korkeat. Myös Fazer Amican puolelta nämä haasteet tunnustettiin.

Eduskunnassa merkitään jo allergiat, kalorit ja käytetyt ainesosat näkyviin. Näiden lisäksi olisi mielenkiintoista ja hyödyllistä tietää myös ruoan alkuperä mahdollinen tuottaja. Tämä voisi myös toimia mainoksena kotimaisille lähi- ja luomutuottajille.

Kuluttajat ovat avainasemassa. Suurempi kysyntä rohkaisee tuottajia ja alentaa kustannuksia. Valitsemalla suomalaisen tuotteen ylläpidämme maaseutumme elinvoimaa ja tuemme kotimaista maataloustuotantoa. Eduskunnan ravintoloissa lähiruoka on määritelty juuri suomalaiseksi ruoaksi.

Eduskunnalla on erinomainen tilaisuus toimia tässä asiassa suunnannäyttäjänä. Esimerkiksi aamupala koostuu jo nyt pitkälti luomutuotteista. Näyttämällä esimerkkiä osoitamme arvostuksemme suomalaiselle työlle ja edistämme positiivisen kehityksen leviämistä.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram