31.05.2012

SDP tukee yrittäjyysteeseillään Kokoomuksen linjaa

SDP julkaisi tänään yrittäjyysteesinsä, jotka osoittavat että päähallituspuolueet ova samoilla linjoilla yrittäjyyden edistämisessä. Byrokratian vähentäminen ja yrittäjien sosiaaliturvan parantaminen ovat jo vuosia olleet kokoomuslaisia tavoitteita.

Viimeksi yrittäjien asiaa on linjattu viime vuonna hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) johdolla valmistellussa raportissa talouskasvun ja työllisyyden vahvistamisesta.

Hallitus on tällä vaalikaudella alentanut yhteisöveroa 1,5 prosenttiyksikköä, ja panostanut aktiivisesti vienninedistämiseen. Kehysriihessä löytyi yhteisymmärrys kasvuyrittäjyyden tukemisesta enkelisijoitusten kautta.

SDP:n raportti sisältää konkreettisia ehdotuksia niin sosiaaliturvasta kuin järkevämmistä konkurssikäytännöistä. Yhdessä sosiaalidemokraattien kanssa näitä asioita voidaan nyt viedä hyvillä mielin eteenpäin.

Hallitusohjelmassa on jo sovittu muun muassa pienyrittäjien aikuiskoulutusmahdollisuuksien parantamisesta sekä monista SDP:n nyt esiin nostamista teemoista.

Toivon että tämä nyt ääneen lausuttu yhteinen tahtotila yrittämisen edistämisessä auttaa meitä löytämään uusia ja mahdollisesti radikaalejakin ideoita, ja viemään niitä käytännön tasolle. Uskon, että myös muista hallituspuolueista löytyy tukea tälle asialle. Ilman yrittäjyyttä emme voi nousta tästä finanssikriisistä.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram