23.10.2012

Kyllä määrätietoisille poliittisen tason toimille ulkomaalaisten rikollisten karkottamiseksi

Muutama viikko sitten helsinkiläisessä ravintolassa ammuttiin kahta ihmistä. Vaikka epäilty on vuosien varrella Suomessa tuomittu vankeusrangaistuksiin törkeistä rikoksista, kuten huumausainerikoksesta, tapon yrityksestä, konepistoolin hallussapidosta, pahoinpitelyistä jne, häntä ei ole saatu tähän mennessä karkotettua takaisin kotimaahansa.

Näyttää siltä, ettei pelkästään pari riuskaa poliisimiestä riitä panemaan toimeen karkotusta edes tällaisissa selvissä tapauksissa, jos oma kotimaa ei suostu ottamaan vastaan kansalaistaan. Tämä on kestämätön tilanne. Jokaisen ihmisen kotimaalla on velvollisuus huolehtia kansalaisistaan.

Suomen viranomaisten ja heitä ohjaavien poliitikkojen on tehtävä kaikkensa Suomessa tuomittujen rikollisten karkottamiseksi kotimaihinsa kärsimään rangaistusta – ja viimeistäänkin siinä vaiheessa, kun karkoituspäätös on olemassa ja rangaistus on täällä suoritettu.

Tarvitaan nykyistä voimakkaampia diplomaattisia neuvotteluja ja painostusta. Kyllä määrätietoisille toimille, jottemme jatkossa olisi yhtä turhauttavassa tilanteessa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram