25.10.2012

Business Park Nurmijärvelle?

Nurmijärvi täyttää kuntauudistuksessa määritellyistä kriteereistä kaikki vahvan peruskunnan edellytykset yhtä lukuun ottamatta: kunnan työpaikkaomavaraisuus ei yllä vaadittuun 80 % prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan ole Nurmijärvelle yllätys. Ongelma on tunnistettu ja sen eteen on tehty töitä systemaattisesti jo pidemmän aikaa. Oletettavaa on, että työpaikat valuvat vuosi vuodelta ahtaaksi käyvältä pääkaupunkiseudulta meidän suuntaamme. Emme kuitenkaan voi jatkossakaan jäädä sitä vesi kielellä odottamaan. Meillä on oltava ”tuote” ja palvelut kunnossa; tontteja, liiketiloja, nopeutta ja joustavuutta. Ja sen lisäksi vielä se jokin, mitä ei voi vastustaa.

Edellytyksiä on. Kuntamme sijaitsee keskeisellä paikalla metropolialueella, pääväylien ulottuvissa, lähellä lentokenttää ja pääkaupunkia. Tämän lisäksi meillä on tarjota luonnon kauniit puitteet, hyvät elinolosuhteet ja kiitettävät kunnalliset sekä jatkuvasti kehittyvät kaupalliset palvelut.

Mikä sitten voisi olla se juttu? Jacob Söderman on minulle monesti vitsaillut, että Nurmijärven keskustassa taannoin laineillut järvi kannattaisi elvyttää ja houkutella väkeä kuntaan järvenrantatonteilla. Ja kuten hänen jutuissaan yleensä, myös tässä piilee paitsi huumorin, viisauden siemen. Asioita pitää uskaltaa nähdä uudella tavalla ja luovasti.

Miksi vaikkapa Business Parkkien pitää sijaita kehä kolmosella? Voisiko meillä olla tämän tyyppisiin tarkoituksiin jotain, mitä muualta ei löydy? Puitteitahan meiltä löytyy. Meillä on esimerkiksi Suomen suurin lähde, huikean mäntykangasmaaston ympäröimänä, jonka rannalta löytyy tyhjiä tai puolikäytöllä olevia tiloja. Business Parkit voisivat houkutella mm. korkean teknologian yrityksiä. Näille yrityksille sijainti lähellä lentokenttää on monesti olennaisempi asia kuin sijoittuminen jonnekin ydinkeskustaan. Miten olisi Nurmijärven Business Park?

Moni asia on Nurmijärvellä kehittynyt yritysasioissa ja työpaikkaomavaraisuuden petraamisessa hyvään suuntaan, mutta aina on silti hyvä miettiä, kuinka asiat voitaisiin tehdä entistä paremmin.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram