07.10.2013

Hyvää vanhusten viikkoa!

Nurmijärvellä vietettiin tänään perinteistä vanhustenviikon juhlaa Klaukkalan kirkossa. Kirkko oli jälleen ääriään myöden täynnä. Aulis Mäkinen oli järjestänyt paikalle kovatasoisia esiintyjiä ja ohjelmassa oli monenlaista ajankohtaista asiaa ja hienoja kulttuurielämyksiä.

Juhlapuheen piti Kelan pääjohta Liisa Hyssälä, joka muistutti mieliin mm. vuonna 1866 tehdyn 63v eläkeikäpäätöksen taustoja. Tuolloinhan ihmisten keski-ikä oli vajaat 40 vuotta. Eli jos nykyisin eläkeikä määrättäisiin vastaavassa suhteessa elinikäodotteeseen, eläkkeelle jäätäisiin 104-vuotiaana.

Aleksis Kivi, joka ei koskaan itse päässyt kokemaan vanhuutta, totesi Juhanin suulla: Nuoruus ja hulluus – vanhuus ja viisaus. Sitä odotellessa, hyvää ja virkistävää vanhustenviikkoa kaikille!

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram