10.03.2014

Rajamäen terveyskeskuksesta

Kunnanjohtajan esitys tämänpäiväiselle kunnanhallituksen kokoukselle on herättänyt paljon huolta ja murhetta. Kunnanjohtajahan esitti, vastoin valtuuston selvää päätöstä terveyskeskuksen etenemisestä, että ”Hankkeen jatkosuunnittelu keskeytetään vuoden 2014 loppuun. Hankkeen jatkosuunnittelusta
päätetään sen jälkeen, kun valtuustolla on tiedossaan Keski- Uudenmaan kuntien yhdistämisselvityksen tulokset, valtuuston kanta liitokseen, ja kunnes päätökset sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteellisista
muutoksista (SOTE-uudistus) on tehty eduskunnassa.”

Tämä esitys tyrmättiin hallituksessa yksimielisesti. Oma tulkintani asiasta on, että kunnanhallitukselle tuotu esitys oli yhden miehen kapina ja kunnanjohtajan tarve jättää oma Eskon puumerkkinsä aikakirjoihin. Jälkiviisaat voivat sitten analysoida, kuka on ollut oikeassa tai toiminut viisaasti. Tässä tilanteessa tuollainen aiheettoman huolen herättäminen ja valtuuston selkeän päätöksen vastustaminen osoittaa mielestäni kehnoa tilannetajua.

Mutta siis, terveyskeskuksen asiakkaat ja kannattajat voivat jälleen nukkua yönsä rauhassa. Kapina on taltutettu ja hanke etenee, kuten suunniteltu.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram