01.04.2014

Kokoomuksen Mäkelä: Metropolialueellakin kuntien selvitykset ensisijaisia

Kokoomuksen Mäkelä: Metropolialueellakin kuntien selvitykset ensisijaisia

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja Kokoomuksen kunnallis- ja aluepoliittisen toimikunnan puheenjohtaja Outi Mäkelä muistuttaa, että kuntien käynnistämät liitosselvitykset ovat ensisijainen etenemismalli myös metropolialueella. ”Hajautumiskehitykseen ja yhteisiin maankäytön, asumisen ja liikenteen kysymyksiin on löydettävä ratkaisuja metropolialueen kuntien kesken. Metropolihallinnon tarvetta ja laajuutta voidaan arvioida vasta, kun tiedämme mihin lopputuloksiin kunnat liitosselvityksissään päätyvät”, Mäkelä sanoo.

”Metropolihallinnon luominen tarkoittaa väistämättä uutta hallintoa, kun valtuuston lisäksi perustetaan lautakunnat ja muita toimielimiä. Vahvat peruskunnat metropolialueella tuottaisivat enemmän tehokkuushyötyjä kuin uusi hallinnontaso”, Mäkelä arvioi.

Mäkelän mukaan hallituksen ja opposition yhteinen sote-ratkaisu vaikuttaa myös mahdollisen metropolihallinnon tulevaisuuteen. ”Metropolihallinnon väliraportti lähtee lausuntokierrokselle, sote-ratkaisun yksityiskohdat tarkentuvat kevään aikana ja kunnat laativat liitosselvityksiään. On perusteltua pohtia kysymyksiä kokonaisuutena”, Mäkelä sanoo.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram