04.04.2014

Kokoomuksen Mäkelä tyytyväinen suvivirsikuulemiseen

Kokoomuksen Mäkelä tyytyväinen suvivirsikuulemiseen

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok) on tyytyväinen, että suvivirsikeskustelussa on päästy tunteista järkeen. Perustuslakivaliokunta aloitti tänään kuulemisen kansalaisia kuohuttaneessa asiassa.

– On hyvä, että kuulemme asiantuntijoilta, onko lainsäätäjän tahdossa tarvetta selkeyttämiseen. Jos apulaisoikeuskanslerin tai muiden lainkäyttäjien tulkinta kirjoitetusta laista on erilainen kuin lainsäätäjä on tarkoittanut tai sittemmin tahtoo, on vika lainsäätäjässä eikä käyttäjässä. Kuulemisten jälkeen voimme korjata lakia, jos selkeyttämiselle on tarvetta, Mäkelä linjaa.

Mäkelän mukaan kansalaisten ja päättäjien ylivoimainen enemmistö haluaa säilyttää suvivirren koulujen päättäjäisissä osana suomaista kulttuuriperinnettä.

– Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on kyennyt erottamaan uskonnonharjoittamisen ja kansallisen kulttuuriperinteen. Tämä ei voi olla ylivoimaista Suomessakaan, Mäkelä vakuuttaa.

Suvivirrestä nousi kohu, kun apulaisoikeuskansleri katsoi suvivirren laulamisen koulujen päättäjäisissä olevan ristiriidassa uskonnonvapauden kanssa. Perustuslakivaliokunta on halunnut selvittää tarvetta lainsäädännön muutoksiin. Kuulemiset on aloitettu valiokunnan varapuheenjohtaja Outi Mäkelän aloitteesta. Toisin kuin julkisuudessa on osin virheellisesti esitetty, perustuslakivaliokunta ei ole halunnut puuttua lainkäyttäjän yksittäisiin ratkaisuihin.

Lisätietoja:
Outi Mäkelä, puh. 050 512 2877

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram