20.06.2014

Kokoomuksen Mäkelä: Nyt tulee rakentamiseen vauhtia!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä arvioi, että minihallitusneuvotteluissa päätetyt ratkaisut tulevat vauhdittamaan rakentamista merkittävästi.

Hallitus sopi erityisestä asunto- ja infrastruktuurirakentamista koskevasta toimenpideohjelmasta. Toimenpidelista on pitkä aina asuntorahaston käytössä olevien instrumenttien tehostamisesta 20-vuotisen korkotukimallin parannuksiin sekä länsimetron rahoitukseen osallistumiseen.

”Hallitus sopii Helsingin ja Tampereen seudun kuntien kanssa kaavoituksen vauhdittamisesta ja tonttitarjonnan merkittävästä lisäämisestä. Mikäli riittäviin sopimuksiin päästään, valtio tulee mahdollisesti mukaan Pisara-rataan, Länsimetroon ja Tampereen raitiotiehen. Parhaimmillaan puhumme miljardien rakennushankkeista tulevien vuosien aikana. Tällä on vahva taloutta piristävä vaikutus, minkä lisäksi pääkaupunkiseudun asuntotilanne paranee huomattavasti”, toteaa Mäkelä.

”Myös huonokuntoisten kiinteistöjen, erityisesti homekoulujen, korjaamista tekevän erityisen rakennuttajayhtiön edellytykset selvitetään. Tämä olisi valtion, kuntien ja yksityisten yritysten yhteishanke. On hienoa, että hallitus tarttuu myös tähän lastemme terveyttä pitkään uhanneeseen kysymykseen”, Mäkelä kiittelee.

Lisätietoja:
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä p. 050-5122 877

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram