04.10.2014

Pentutehtailulle saatava stoppi

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä on huolissaan pentutehtailun lisääntymisestä. Kesän ja kuluvan syksyn aikana on tullut ilmi jälleen surullisia pentutehtailutapauksia.

Pentutehtailijoiden edukas hinnoittelu voi tuntua houkuttelevalta tai pennun odottelu vastuuntuntoiselta kasvattajalta voi tuntua liian pitkältä ajalta. Pennun hankinta pentutehtaasta ei kuitenkaan saa Mäkelän mukaan olla vaihtoehto.

”Pentutehtailu on järjestelmällistä toimintaa, jossa eläinten hyvinvoinnin kustannuksella tavoitellaan mahdollisimman suurta taloudellista hyötyä. Laiminlyönneistä johtuen pennut voivat saada vakavia pysyviä vaurioita ja näillä pennuilla on usein tarttuvia tauteja. Valitettavan usein kuulee tapauksista, joissa pentutehtailijalta hankittu pentu on sairastunut niin pahoin, että mitään ei ole ollut enää tehtävissä”, Mäkelä toteaa.

Mäkelä toivoo, että pentutehtailuun puututtaisiin jatkossa entistä tiukemmin. ”Maa- ja metsätalousministeriössä on meneillään eläinsuojelulain kokonaisuudistus. Toivonkin, että laissa ei uudistuksen jälkeen olisi enää minkäänlaisia mahdollisuuksia sellaiselle tulkinnanvaraisuudelle, jonka turvin pentutehtailijat pystyisivät jatkamaan toimintaansa nykyisellään”, Mäkelä sanoo. ”On myös huomioitava, että sen lisäksi, että pentutehtailijat laiminlyövät järkyttävällä tavalla eläinten tarpeita, on heidän toiminnassaan lisäksi puutteita yritystoimintaan kuuluvien velvoitteiden, kuten esimerkiksi verojen maksun hoidossa”, Mäkelä toteaa ja haluaa muistuttaa Maailman Eläinten päivän teeman mukaisesti, että eläintenpäivä on ihan joka päivä.

Maailman Eläinten päivää vietetään 4.10. ja Eläinten viikkoa vietetään 4.-10.10.

Lisätietoja:
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä p. 050 512 2877

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram