09.12.2014

Kaasua tasa-arvoasioihin

Tiedote, julkaistu 9.12.2014

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä ihmettelee, minne peruspalveluministerin johdolla valmisteltu tasa-arvoa vahvistava esitys kotihoidontuen jakamisesta on pysähtynyt.

Mäkelä muistuttaa, ettei näin merkittävää, naisten ja miesten tasa-arvoa vahvistaa uudistusta ole varaa jättää tekemättä.

”Kotihoidontuen jakaminen on koko hallituskauden isoimpia tasa-arvotekoja. Naisten lyhyemmät urakatkot edistävät ura- ja palkkakehitystä sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa työelämässä ja perhe-elämässä. Naisten palkkaerot suhteessa miehiin eivät häviä itsestään, niiden poistamiseksi tarvitaan tekoja”, painottaa Mäkelä.

Mäkelä vaatii, että kotihoidontuen uudistaminen tuodaan viipymättä eduskunnan käsiteltäväksi.

”Koko uudistuksessa on lopulta kyse siitä, haluammeko vahvistaa naisten tasa-arvoa vai emmekö halua. Tasa-arvoa työmarkkinoilla parannetaan huolehtimalla naisten urakehityksestä sekä jakamalla hoivavastuuta: lapsella on oikeus molempiin vanhempiin”, painottaa Mäkelä.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram