03.02.2015

Valkoposkihanhiongelmaan ratkaisu?

Viime kesänä valkoposkihanhien runsaat peltoja laiduntavat parvet aiheuttivat huolta ja keskustelua siitä, miten asiaan voidaan puuttua. Ilmiselvää on, että suojelutarve oli ylimitoitettu. Eri tahoilta nostettiin esiin keinoja kannan harventamiseksi, metsästämisestä hätyyttelyyn ja aina munien puhkomiseen saakka.

Ongelman ydin osoittautui olevan kuitenkin EU:n lintudirektiivi, jonka mukaan valkoposkihanhi on tiukasti suojeltu. Kannanotossani esitin, että direktiivi tarkistetaan. Myös asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että valkoposkihanhi on yksi niistä lajeista, joiden runsastuminen voi horjuttaa luonnon tasapainoa.  

Ilokseni huomasin tänään Maaseudun tulevaisuudesta, että asia etenee. EU-komission tehtävälistalle on nostettu luonto- ja lintudirektiivien uudistaminen lähivuosina.

On hienoa, että EU on ottanut nyt asian hoitaakseen. Toivottavasti muutokset saadaan voimaan ripeästi, sillä kevät ja hanhiparvet lähestyvät taas.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram