02.04.2015

Hyvinvointi syntyy työllä ja yrittäjyydellä

Suomalaiset ovat työllä rakentaneet sivistyneen, tasa-arvoisen ja vauraan yhteiskunnan. Hyvinvointi syntyy työstä ja hyvinvointivaltio pelastetaan ainoastaan työtä tekemällä. Tämän takia on tärkeää, että jokainen työhön kykenevä työskentelee, ja työn tekeminen on aina kannattavaa.

On tarpeen sekä lisätä työtä sekä poistaa työelämän esteitä, raja-aitoja ja byrokratiaa. Viimein on päästävä tilanteeseen, jossa työnteko on aina kannattavampaa, kuin tekemättömyys ja joutenolo. Sosiaaliturvaa ja verotusta on uudistettava siten, että pienestä palkasta jää enemmän käteen kun nykyisin. Verotusta on kevennettävä, mutta myös työttömyysturvan suojaosuuksia on korotettava. Kannustinloukkujen purkaminen aloitettiin tällä vaalikaudella ja nyt asumistuen tai työttömyysturvan saajan on mahdollista ansaita 300 euroa. Tämän avauksen pohjalta työtä on jatkettava seuraavalla vaalikaudella.

Pirstaloituva työelämä ei muovaudu enää vanhakantaisiin muotteihin. Myönnetään siis rehellisesti rakenteidemme ongelmat ja ryhdytään korjaamaan niitä. Luodaan parempi, mutta enimmäiskestoltaan lyhyempi ansiosidonnainen työttömyysturva, joka kannustaa ottamaan työtä vastaan. Kohtuullistetaan pitkäaikaistyöttömien tilannetta tarjoamalla heille tehostetusti työtä, työharjoittelua tai koulutusta jo 300 työttömyyspäivän kohdalla. Nyt olemme kestämättömällä tiellä, kun yhteiskunnan maksamat etuudet nousevat nopeammin kuin palkat.

Suomi pärjää tulevaisuudessa vain työtä tekemällä. Mitä useampi työskentelee, sitä paremmin Suomella menee. Nyt on löydyttävä rohkeutta ja halua kantaa vastuuta.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram