10.04.2015

Kokoomuksen Mäkelä: suomalaiset ymmärtävät että velaksi emme voi elää

Selvä enemmistö suomalaisista leikkaisi mieluummin tulonsiirroista kuin julkisista palveluista. 51 prosenttia suomalaisista sanoo, että leikkaukset voidaan tehdä tulonsiirtoihin, kun taas 27 prosenttia leikkaisi mieluummin julkisista palveluista. 22 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa. Tieto käy ilmi Nykypäivän kyselystä, jossa haastateltiin 1 002:a suomalaista helmikuun lopun ja huhtikuun alun välisenä aikana. Virhemarginaali on 3,1 prosenttia. Kyselyn toteutti TNS Gallup.

– Suomalaiset ymmärtävät kyllä, että velaksi emme voi elää. Kun säästöjä on välttämättä tehtävä, niin Kokoomuksen ensisijainen vaihtoehto on työlinja. Haluamme tehdä uudistuksia jotka lisäävät työntekoa. Tämä vahvistaisi myös julkista taloutta, toteaa Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä.

– On kuitenkin rehellistä myöntää, että myös säästöjä tarvitaan. Suurimmat menokohteet ovat tulonsiirrot, kuten erilaiset tuet ja etuudet, sekä palvelut, kuten koulutus ja terveydenhuolto. Kokoomuksen mielestä hyvinvointiyhteiskunnan kannalta tärkeintä on varjella tasa-arvoa tuottavia palveluita, sanoo Mäkelä.

Jos ja kun säästöjä on välttämättä jostakin löydettävä, niin Kokoomus kohdentaisi säästöjä mieluummin tulonsiirtoihin. Tulonsiirtojen tasoa ei leikata, mutta Kokoomus on esittänyt, että etuuksiin tehtäisiin tulevalla vaalikaudella tavallista pienemmät vuosittaiset korotukset. Tämä toisi satojen miljoonien säästöt.

– Suomen velkaantuminen on saatava hallintaan. Hyvinvointipalvelut on kuitenkin turvattava. Tutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat tästä yhtä mieltä, Mäkelä päättää.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram