16.04.2015

Ulkomainen raskas liikenne saatava maksamaan tienkäytöstä

Suomen teillä kulkee paljon ulkomaista raskasta läpikulkuliikennettä, joka ei kuitenkaan millään tavalla osallistu teidemme kunnossapitoon. On tärkeää, että myös ulkomainen raskas liikenne saadaan maksamaan tienkäytöstä.

Suomi on yksi harvoista EU-maista, joissa ei ole käytössä tiemaksuja. EU-säännökset kuitenkin estävät asettamasta näitä maksuja vain ulkomaiselle liikenteelle, joten tiemaksujen käyttöönotto edellyttää maksujen kompensoimista kotimaisille kuljetusyrityksille verovähennyksin.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on jo ollut aiheessa aloitteellinen, ja liikenne- ja viestintäministeriö on selvittänyt yhdessä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kanssa keinoja kompensoida mahdollisia tiemaksuja.

Ongelma on ollut pöydällä turhan pitkään, joten on tärkeää, että keino, jolla ulkomainen raskas liikenne saadaan maksamaan tienkäytöstä, löydetään pian.

SKALn_puheenjohtaja_Ahti_Myllys_ja_kansanedustaja_

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram