25.08.2015

Kokoomuksen Mäkelä: Kaupan aukiolot vapautetaan. Loistavaa!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä iloitsee hallituksen esityksestä kaupan aukiolojen vapauttamisesta.

Asiaa koskeva hallituksen esitys on juuri lähtenyt lausuntokierrokselle. Esityksen mukaan liikeaikalaki kumotaan kokonaan. Kauppakeskusten pienyrittäjille taataan yksi vapaapäivä viikossa säätämällä asiasta laissa, joka koskee sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa.

–Hallituksen esityksessä toteutetaan lupaus aukiolojen vapauttamisesta ja huolehditaan samalla pienyrittäjien jaksamisesta. Esitys on tasapainoinen ja reilu, ja poistaa Suomesta yhden keskeisen kilpailukykyrasitteen. Pääasia kuitenkin on, että nyt on kääritty hihat ja ruvettu töihin. Kun on yhteistä tahtoa ja näkemystä, oikeita asioita saadaan eteenpäin. Tämä on kerta kaikkiaan loistavaa, Mäkelä kommentoi.

Esitys poistaa tarpeen myöntää poikkeuslupia kauppaliikkeiden aukioloille esimerkiksi sellaisina kirkollisina juhlapyhinä, jotka ajoittuvat merkittävien turistisesonkien yhteyteen. Poikkeuslupien myöntämisessä eri puolille maata on koettu eriarvoisuutta, ja maksulliset luvat ovat olleet erityisesti pienille yrityksille kohtuuttoman kalliita. Jatkossa aukioloja ei säännellä mitenkään, eikä näin ollen myöskään mitään lupia poikkeusaukioloille tarvita.

–Tämä toimikoon esimerkkinä siitä, että muutoksia yhteiskunnassa pystytään toteuttamaan muutenkin kuin vähän sieltä täältä hienosäätämällä. Voidaan kumota kokonaisia lakeja ja lopettaa kokonaisia toimintoja julkishallinnosta. Kannustan voimakkaasti jatkamaan samalla määrätietoisella uudistamisen linjalla, Mäkelä linjaa.

Mäkelä jätti aloitteen liikeaikalain kumoamisesta ennen kevään istuntokauden päättymistä.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram