21.09.2015

Kokoomuksen Mäkelä perää listoja kuntien karsittavista tehtävistä

Tiedote 19.9.2015

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä perää hallitukselta luvattuja listoja kuntien tehtävien karsimisesta.

– Hallitus on lähtenyt toteuttamaan hallitusohjelmaa ripeästi ja monessa asiassa on otettu pitkiä askeleita. Yksityiskohtaisen toimenpideohjelman kuntien poistettavista tehtävistä ja velvoitteista konkreettisine esityksineen olisi kuitenkin pitänyt olla valmis vuoden 2015 budjettiriiheen mennessä, Mäkelä muistuttaa.

Syyskuun budjettiriihessä oli tarkoitus käsitellä toimenpideohjelmaa kuntien karsittavista tehtävistä ja velvoitteista. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan tavoitteet on ollut tarkoitus konkretisoida vuoden loppuun mennessä ja aikatauluttaa kevään 2016 kehysriihessä. Kuntien tehtävien ja velvoitteiden toimenpideohjelman valmisteluryhmä on perustettu ja kutsuttu koolle jo heinäkuussa, mutta toistaiseksi tulokset antavat odottaa itseään.

– Kuntien talous on hankalassa tilanteessa ja tehtävien ja velvoitteiden vähentäminen mahdollistaisi sen, että kunnat voisivat keskittyä paremmin ydintehtäviinsä – turvaamaan varhaiskasvatukseen, opetukseen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita, Mäkelä sanoo.

 

Hallitusohjelman mukaan tavoitteena on vähentää kuntien kustannuksia 1 miljardilla eurolla karsimalla lakisääteisiä tehtäviä sekä niiden toteuttamista ohjaavia velvoitteita.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram