25.01.2016

Kokoomuksen Mäkelä: Suomella ei ole varaa unohtaa pääkaupunkiseutua

Tiedote
25.1.2016

– Pääkaupunkiseutu on se hunajakenno, joka tuottaa makeaa koko maalle. Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa tyriä kasvun mahdollisuuksia unohtamalla pääkaupunkiseudun investoinnit. Esimerkiksi kasvua kahlitsevaa liian hidasta asuntotuotantoa on syytä vauhdittaa myös valtiovallan suunnalta, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä.

VTT:n tuoreen tutkimuksen pääkaupunkiseudun asuntotuotanto ei ole pysynyt kasvun mukana ja kaupunkiseudulle on syntynyt noin 20 000 asunnon vaje. Tutkimusryhmän mukaan pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa noin 14 000 asuntoa vuosittain, mikäli kaupungistuminen jatkuu samaa tahtia ja aiempi vaje halutaan kuroa umpeen. Pahimmillaan asuntopula hidastaa pääkaupunkiseudun ja siten koko maan talouskasvua.

– Raide-Jokeri on loisto esimerkki asuntotuotantoa edistävästä investoinnista, jota valtion olisi mahdollista tukea. Valtion ja seudun kuntien on syytä päästä sen kanssa nopeasta eteenpäin. Sen reitin varrelle on jo nyt suunnitteilla yli 10 000 asuntoa Helsinkiin ja Espooseen, Mäkelä jatkaa.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram