13.01.2017

Kansanedustaja Outi Mäkelä osallistuu Kansanedustajat kouluissa -teemaviikoille

Kansanedustaja Outi Mäkelä osallistuu Kansanedustajat kouluissa -teemaviikoille 16.–27.1.2017. Teemaviikko on eduskunnan avaus Suomi 100 -juhlavuodelle, ja se on maantieteellisesti lähes koko Suomen kattava tapahtuma. Sen myötä kansanedustajat tapaavat tuhansia nuoria ja käyvät heidän kanssaan vuoropuhelua.

Valtaosassa koululaisvierailuja on ohjelmassa kansanedustajan kyselytunti. Kansanedustajat kertovat omasta työstään, mutta ennen kaikkea oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä kansanedustajille heitä kiinnostavista asioista.

–On hienoa, että koulut avaavat ovensa ja voimme käydä yhteiskunnallista keskustelua oppilaiden kanssa. Vierailut toivottavasti avaavat kansanedustajien työtä ja politiikkaa uudella tavalla, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan yhteiskunnallinen kasvatus ja poliittinen keskustelu kuuluvat ihmisten arkeen ja sitä kautta myös kouluihin.

–On ehdottomasti hyvä, että kouluissa puhutaan yhteiskunnallisista asioista ja monet koulut järjestävät mm. varjovaalit ja ehdokaspaneeleita. Näin poliittinen järjestelmä ja vaikuttamisen säännöt tulevat tutuiksi ja samalla selkiintyy se, että vaikuttaminen on mahdollista myös sisältä käsin, ei vain kapinoimalla yhteiskuntaa vastaan, hän sanoo.

– On tärkeää, että kuntiin perustetaan nuorisovaltuustoja ja nuoret osallistuvat koulujen oppilaskuntatoimintaan. Uskon, että myös omalta osaltani oppilaskuntatoimintaan osallistuminen, on vaikuttanut siihen, että olen nähnyt tärkeänä olla mukana vaikuttamassa elinympäristöni asioihin.  Kokemusten kautta olen saanut kannustusta siihen, että asioihin todella voi vaikuttaa.

Yhteiskunnallinen osallistuminen olisi hyvä oppia jo nuorena, enkä näe mitään estettä esimerkiksi sille, että äänestysikäraja laskettaisiin 16 vuoteen.

Mäkelä vierailee teemaviikkojen aikana Karakallion koulussa Espoossa sekä Arkadian yhteislyseossa Nurmijärvellä. Vierailujen aikana Mäkelä vastaa oppilaiden valmistelemiin kysymyksiin ja tutustuu kouluihin.

 

–Odotan innolla myös itse oppivani kouluista, mitkä asiat nuoria kiinnostavat. Ja toisaalta myös sen, miten nuoriin kannattaisi pitää yhteyttä, ja mitkä välineet kansanedustajien pitäisi tänä päivänä ottaa käyttöön, Mäkelä sanoo.

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram