19.01.2017

Kokoomuksen Mäkelä: Liikenneuudistukseen tavoitteet edellä

Tiedote
19.1.2017

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä kiittelee liikenneverkkoyhtiöselvityksessä kerrottuja tavoitteita. Mäkelä pitää muun muassa ilmastotavoitteiden, autokannan uudistumisen ja pitkäjänteisen liikennesuunnittelun tavoitteita tärkeinä päämäärinä.

– Kokoomukselle tärkeintä uudistuksessa on päämäärä ja tavoitteet. Toivottavasti valmistelussakaan ei rakastuta muotoon vaan tarkoitukseen. Liikenteen korjausvelan taittamisesta on laaja yhteisymmärrys. Suomessa tarvitaan pitkäjänteistä, yli hallituskauden katsovaa liikennesuunnittelua. Yhteisymmärrys kehittämisen suunnista loisi varmuutta investointeihin ja rationaalisuutta liikennepolitiikkaan. Myös päästötavoitteisiin pääsemiseksi on luotava yhdessä ja pitkäjänteisesti uskottava polku, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan Suomella on erinomaiset mahdollisuudet liikenne palveluna-järjestelmän kehittymiseksi.

–  Täytyy uskaltaa tehdä ratkaisuja, joilla edelläkävijämarkkina voi syntyä. Liikennekaari on erinomainen ensimmäinen askel kohti tavoitetta ja nyt selvityksessä esitetyistä ajatuksista saadaan tähän varmasti jatkoa. Liikenne palveluna –järjestelmän kehittäminen parantaisi autokannan käyttöastetta ja uudistaisi autokantaa näin myös edistäisi liikenteen päästövähennystavoitteen saavuttamista, Mäkelä kertoo.

 

Aiheesta myös blogikirjoitus Verkkouutisissa 4.1.2017.

 

Ota yhteyttä

Outi Mäkelä
outi@outimakela.com
+358 50 5122 877

FacebookMailYoutubeTwitterInstagram